http://pl.europe1400.com
Level 5 - Rozbójnik
W tym wątku chciałbym żebyśmy wszyscy wrzucali swoje pomysły odnośnie gildii i potrzebnych w niej zmianach.
Ja zacznę.
Uważam, że powinniśmy wprowadzić system 5 - dniowy kadencji na wszystkich szczeblach władzy w Województwie, a w miarę możliwości także w miastach, w których mieszkamy.
To tyle na chwilę obecną, jak coś mi nowego przyjdzie do głowy to o tym napiszę i liczę także na wasze spostrzeżenia.
Level 0 - Oprych forum
jestem za kolegi pomysłem
a i szkoda że jestem jako jedyny z miasta OSTROŁĘKA
Dawny członek gildii
przeciez jest tam was kilkoro hhehe nie lam sie i tak dajemy innym po dupie
dzis ten zasrany Meloman czy jak mu tam ( chyba wlasnie z tamta jest) wpadnie do grobu.... czekam tylko jak mu wyskoczy ze ma 42/44 lata ;]
Level 5 - Rozbójnik
Wskoczy do grobu i urodzi się na nowo jego następca.
Dawny członek gildii
ale urzad straci co prawda na chwile ale straci i umiejetnosci polaca w dol no i se zaplaci podatek
hehe nie wiem po co ci ktorzy za niedlugo kipna takie majatki trzymaja,, ja za ch****a do fiskusa nic nie dam !!!!!!!! ;]
Level 22 - Wielki Lord Forum
Coś w tym jest.... jednak gorszym problemem są pasożyty.
Będą duże zmiany po osiągnięciu MISTRZOWSKIEGO OSIĄGNIĘCIA GILDII 100.000 p.
Level 1 - Zbój forum
uważam, że każdy powinien przynajmniej co 2 dni potwierdzać swoją obecność w grze - czy to na forum czy poprzez posty w grze - wyłapiemy ghosty - i uzupełnimy gildię o aktywnych graczy
ja tak robiłem w swojej byłej gildii i działało przez jakiś czas - zaczęło jednak brakować graczy na serwerze .... tu nie powinno być takiego problemu.
wolę spam - "jestem" niż wiadomości że znów mnie okradli.... [[
PZD
PS oczywiście usprawiedliwienia o przyszłej nieobecności będą uwzględniane (wczasy w Egipcie...)
Pierwsza faza już w toku.... samoluby i nieaktywni gracze tracą stołki wojewódzkie.... w przypadku lepszej kandydatury usuwam z gildii i przyjmuję nowych graczy (nie decyduje punktacja, ale aktywność w grze).
Dlatego mamy drobniutki problem z dobiciem do 100.000 p. jako gildia .
Sądzę, że niedługo to osiągnięcie zaliczymy - brakuje 6.024 p.
Ostatnio edytowany przez The Sentinel (2010-09-30 14:23:19)
Druga faza zmian.
W związku z wprowadzeniem nowej poprawki do gry, nieuniknionym wydaje się fakt wprowadzenia rotacyjnej kadencji na wszystkich stołkach wojewódzkich. Jednak opłaty za wystawienie kandydatury są teraz niemałe.... widzieliście ile kosztuje na Księciunia (zobaczymy ile będzie przed końcem wyborów).
Muszę się temu przypatrzeć.
Sensownym wydaje się okres 2 tygodni (Księciunio bez zmian).
Level 5 - Rozbójnik
Może na razie wprowadzić zasadę rotacji kadencji na stanowisku Marszałka i Mistrza Dworu ?
Problemem jest częstotliwość i ilość zmian... tu nie może być wtopy (w sensie pomyłki w datach).
Sądzę, że musi to kontrolować jakiś program.
Marszałka i Mistrza Dworu (mega bonusy obecnie) można by zgrać z księciuniem..... ożywiałoby to rotację no i zmiany mogłyby objąć większą liczbę osób. Taki pomysł roboczy.
Level 5 - Rozbójnik
Nie lepiej zrobić tak, by wszystkie stołki były przekazywane na zasadzie piramidy, tzn., że jak jest Wielki Książę, to jak skończy kandydaturę, automatycznie by się zapisywał na Marszałka lub na Mistrza Dworu, i tak co dwie kandydatury. Wtedy Marszałek i Mistrz Dworu poszliby na jedno ze stanowisk im podlegających i tak co dwie kandydatury, tak samo by było z Nadwornym Komornikiem, Kasztelanem, Mistrzem Dzierżawy i Mistrzem Rzemiosła, a dalej w dół hierarchii Rycerz 1 ( od lewej ) by szedł na Burmistrza u siebie, Rycerz 2 na Biskupa, Rycerz 3 na Szefa Głównego, Rycerz 4 na Prokuratora lub Skarbnika, Rycerz 5 na Wielkiego Inkwizytora lub Kapłana, Rycerz 6 na Szefa Ulicy lub Arcyprzestępcę. Pozostałych 8 by kandydowało na dowolne stanowisku nie obsadzone przez pozostałych z racji prawa, które wyżej napisałem.
I tu w paradę wchodzi nam blokada MENTORA + złożoność samego procesu (to musi być prostsze).
Na razie proponuję wyłącznie dla testu rotację na MARSZAŁKU i MISTRZU DWORU - po kontakcie na forum.
Level 1 - Zbój forum
Halo, czy jest tu ktoś?
Hej Anastazy. Wracam od czasu do czasu na to forum, bo z fajnymi ludźmi tu się grało. Nasza gildia trzęsła województwem i nawet WIELKODZIOBY nie mógł nam wyrwać stołków . Może wrócę do gry, ale tylko gdybym nie musiał grać od początku. Czy nasza GILDIA nadal istnieje? Kto z naszych jeszcze gra?
Level 1 - Zbój forum
Zatem tak jak wspomniałem gildia w pewnym sensie istnieje. Nie chcę ostudzać Twego zapału powrotu do gry, ale jest trudno...